Međunarodni dan mira

Dunav za Mir
Medijski edukativni centar i OPENS 2019
Petak, 21. septembar, 13.00 časova
Omladinski klub OPENS, Laze Telečkog 2

Medijski edukativni centar je, u saradnji sa OPENS-om realizovao projekat “Dunav za mir”, međunarodnu radionicu medijske, informacijske, filmske i digitalne pismenosti za mlade. Cilj ove radionice je bio da mladi iz Novog Sada zajedno sa vršnjacima iz Grčke, Portugalije, Italije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Srbije steknu osnove veštine i znanja neophodna u aktivnom radu na ostvarivanju ciljeva Ujedinjenih nacija do 2030. o održivom razvoju. Rezultat radionice su njihovi filmovi koje želimo da vam pokažemo.

Za prezentaciju filmova izabrali smo Međunarodni dan mira – 21. Septembar, dan kojim je Generalna skupština UN posebnom rezolucijom obavezala svet da misli o miru. “Neka mir prevlada na Zemlji, bar jedan dan mira i nenasilja” – tako glasi univerzalna poruka 21. septembra, a sve zemlje i narodi pozvani su da slave mir i daju doprinos da on ovlada svetom.

Naša prezentacija u Omladinskom klubu OPENS-a uneta je na svetsku mapu izabranih događaja koji promovišu mir (u dodatku). Projekcija filmova biće kombinovana sa kratkim video porukama učesnika. Ceo događaj biće prikazan onlajn i prenosiće ga mnoge organizacije iz naše mreže Youth Cinema Network. Posebno ističemo da smo projekciju sinhronizovali sa našim partnerima iz Velike Britanije, Wales International Film Festival-om koji je otvoren našim filmovima, a zatvoriće ga 21. Septembra uveče naš film “Peščani grad” posebnom projekcijom  na peščanoj plaži.

Posle projekcija filmova koja će trajati oko 20 minuta želimo da se zahvalimo volonterima Novosadskog volonterskog servisa koji su doprineli da boravak i rad učesnika projekta u Novom Sadu bude savršen i da im dodelimo sertifikate o volontiranju.

Srdačno vas pozdravljam i pozivam vas da nam se pridružite,

Miomir Rajčević, Medijski edukativni centar
office@mediaeducationcentre.eu,
063-386285